Husk at tjekke bilens totalomkostninger inden køb

Når du skal finde en ny brugt bil, har du ofte som udgangspunkt en ide om, hvilket prisniveau du kigger på. Hvis du er på udkig efter en ældre billig brugt bil, er det vigtigt, at du ikke udelukkende fokuserer på bilens pris, men også på bilens totalomkostninger. Bilens totalomkostninger på ældre biler er typisk langt højere end på nyere biler.

Med totalomkostninger menes hvad der betales i miljø og vægtafgift, samt hvad kan du forvente at skulle bruge på mekanikerregninger. Med mindre du selv er en ferm mekaniker, kan det bedre betale sig at købe en bedre bil og spare på afgifter og mekanikerregningerne.

Køb bil af en bilforhandler

Når du skal kigge efter en brugt bil har du 2 muligheder. Du kan vælge at købe den af en privat sælger eller også kan du købe den hos en bilforhandler. Der er stor forskel på om du vælger den ene eller anden model.

Hvis du køber hos en privat sælger, er bilen købt som beset og derfor er det en god grund at få en mekaniker til at kigge bilen igennem, inden du siger ja tl at købe bilen. evt. uoplyste fejl skal så enten udbedres eller resultere i en reduktion af prisen.

Vælger du at købe en bil hos en bilforhandler f.eks. https://www.bilcentret.dk/ er reglerne ved et bilkøb anderledes. Bilkøbet vil være omfattet af købeloven og den vil komme med en garanti. 

Ofte vil bilen også have været forbi en mekaniker der har gennemgået den og lavet evt. fejl og mangler på bilen inden den bliver sat til salg. Det vil give dig en langt større sikkerhed for at det er en ok bil du har købt, frem for når du køber hos en privat sælger. Husk også at kaste et blik på de andre biler og deres stand inden du køber.