En efteruddannelse kan tage tid – kort og lang tid

06 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Når man snakker om en efteruddannelse, så er det for nogle lig med, at man tager et kursus af kortere eller længere periode, men der er ikke så tit, der er så mange, der forestiller sig det som noget, hvor man skal hen at være flere år på skolebænken (igen).

Men det kommer jo helt an på, hvor man er i livet, og hvad man ser sådan en efteruddannelse til, hvad den skal bruges til.

Den kan jo være et supplement til det, som man allerede er uddannet som, hvor man gerne vil tilegne sig nogle nye kompetencer, eller man gerne vil opdatere dem, som man allerede har.

Måske er ens branche i så rivende en udvikling, at man er nødt til at revurdere sin kunne via en efteruddannelse, og det kan også tage lang tid.

Efteruddannelse

Det er op til dig, hvad du vil bruge den efteruddannelsen til

Men det kan jo også være fordi, at du er nået dertil, hvor du er kørt død i den uddannelse og det erhverv, så du gerne vil et andet sted hen i livet.

Men det kræver bare en uddannelse i noget andet, fordi du ikke vil lave ufaglært arbejde, så du er mere eller mindre nødt til at starte forfra.

Dog er du kommet så langt op i alderen, at du ikke ser dig egnet – eller har tiden – til at studere 24/7 sammen med nogle mennesker i starten af deres 20-ere.

Heldigvis er der muligheder for at finde en uddannelsesmåde, der passer til dér, hvor du er i livet, for det kan være svært at finde tid til det hele, når der også er en familie, som der skal passes derhjemme.

Det er jo aldrig for sent at uddanne sig videre i livet, for man skal lave det, som man holder af.

Flere Nyheder